.
 

Treća osnovna škola se nalazi u ilidžanskom naselju Pejton, u ulici Nasihe Kapidžić Hadžić br. 1. Naselje je dobilo ime po popularnoj seriji gradić Pejton koja se prikazivala u vrijeme kada je nastajalo ovo  naselje.

 

            sl1 naslovnasl2 naslovna

 V I J E S T I  

1.mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Trećoj osnovnoj školi, 28.02. 2014., sa početkom u 18.00 sati, održana je priredba u kojoj su učenici i nastavnici na svoj način domovini čestitali praznik.

Učenici su se predstavili sa veoma kreativnim tačkama, sve njihove izvedbe, recitali, ples, dramski prikazi nosili su jasnu poruku, a to je da su ponosni što su jedni od stanovnika ove naše divne domovine.

Jedna od sudionika ove priredbe, profesorica razredne nastave Dalila Pašić,  izjavila je sljedeće : „ Učenici nižeg školskog uzrasta, a i ostali, zainteresovani su za obilježavanje svih manifestacija. Povodom Dana nezavisnosti aktivno su pripremali tačke i svakodnevno vježbali radujući se učešću u priredbi. Aktivni sudionici u izradi kostima bili su i roditelji koji su pokazali zainteresovanost za saradnju.

s1 febs2 feb

s3 febs4 feb

s5 febs6 feb

s7 febs8 feb

s9 febs10 feb


OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE I RODITELJE

TRIBINA ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,

Pozivamo vas da prisustvujete Tribini za roditelje u organizaciji Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“, koja će se održati, u srijedu 2.4.2014.godine u prostorijama Treće osnovne škole u 18,00 sati sa temom:

Roditelji i djeca – neizbježni sukobi

Očekujemo vaš dolazak !


OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE IX-ih RAZREDA

Obavještavaju se učenici IX-ih razreda da će se probno testiranje za Eksternu maturu 2014. godine održati prema sljedećem rasporedu

Raspored probnog testiranja

24.3.2014.

testiranje iz predmeta Bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost sa početkom u 9,00 sati

testiranje iz predmeta Fizika sa početkom u 11,00 sati

testiranje iz predmeta Informatika sa početkom u 13,00 sati

25.3.2014.

testiranje iz predmeta Matematika sa početkom u 9,00 sati

testiranje iz predmeta Historija/Povijest sa početkom u 11,00 sati

testiranje iz predmeta Geografija/Zemljopis sa početkom u 13,00 sati

26.3.2014.

testiranje iz prvog stranog jezika (Engleski jezik) sa početkom u 9,00 sati

testiranje iz predmeta Biologija sa početkom u 11,00 sati

testiranje iz predmeta Hemija/Kemijasa početkom u 13,00 sati

 


IZBOR „NAJDNEVNIKA ČITANJA“

Naj dnevnik čitanja je dječija manifestacija koju organizira Biblioteka Sarajeva u kojoj učesnici pišu svoje čitalačke dnevnike. Ona otkriva mlade talente, upoznaje decu sa piscima, razvija kreativnost, estetski i književni ukus i kulturu čitanja kod djece osnovno školskog uzrasta.

Prema propozicijama takmičenja učesnici, učenici od III – V razreda obavezni su da naprave prikaz dvije knjige a učenici od VI-IX razreda obavezni su da naprave prikaz četiri knjige koje nisu u programu školske lektire.

Svaki dnevnik obavezno treba da sadrži: Ime i prezime učenika, naziv škole, razred i ime učitelja ili nastavnika. Obavezno navesti ime i prezime autora, naslov knjige i samostalnu ilustraciju pročitane knjige.

Dnevnici moraju biti pisani hemijskom olovkom, samostalno, svojeručno. O pročitanom djelu učesnici pišu svoje utiske, svoja razmišljanja podstaknuta pročitanom knjigom, zašto im se knjiga dopala ili zašto nije, ko im je preporučio knjigu. Mogu da izdvoje neki događaj, omiljeni lik iz knjige ili zanimljivu misao iz teksta.

Dragi osnovci,

da li pišete čitalačke dnevnike?

Ako volite da čitate i želite svoje utiske o pročitanom da sačuvate od zaborava, preporučujemo vam da pišete dnevnik čitanja. Svoje čitalačke dnevnike možete donijeti u Biblioteku Sarajeva kako bi učestvovali u akciji“ Naj dnevnik čitanja“.

Rok za predaju dnevnika je 24.mart 2014.

Za sve nejasnoće možete se obratiti bibliotekarima Dječijeg odeljenja Biblioteke Sarajeva (Radićeva 7), na tel.033 203 760.

Izabrat ćemo 5 najboljih dnevnika čitanja u kategoriji od III-V razreda i 5 najboljih u kategoriji od VI-IX razreda i najuspješnijim podijelit ćemo nagrade na zajedničkom druženju uz prigodan program 2.aprila 2014. u Multimedijalnom centru “MAK“ Biblioteke Sarajeva, o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.

Svoje čitalačke dnevnike možete donijeti u Biblioteku Sarajeva na sljedeća pozajmna odjeljenja :

 

Centralno odjeljenje - Mis Irbina 4, Višnjik 46, Multimedijalni centar Mak – Alipašina 6a, Ćumurija 2, Radićeva 7, Žrtava fašizma 1 – Otoka, Omladinskih radnih brigada 2 - Dobrinja, Paromlinska 44, Trg nezavisnosti 13, Džemala Bijedića 66, Hadželi 151 – Hadžići, Grbavička 33 - Grbavica, Mustafe Dovadžije 17  - Vratnik, Trg ZAVNOBiH-a 17, Kasima Hadžića 6 – Alipašin most, Hrasnička cesta 8 – Ilidža.


 

 

                                                                          

Obavještavaju se učenici IX razreda da Vodiče za eksternu maturu mogu naći na stranici Ministrarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Na ovu stranicu se možete logovati i preko našeg Web sajta.Kada otvorite stranicu Treće osnovne škole Ilidža na početnoj stranici sa lijeve strane se nalazi spisak stranica koje možete linkovati. Dovoljno je da mišom označite Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo i da kliknete brzo 2x.Otvoriće vam se stranica Ministarstva.Nakon toga u meniju pronađite Eksterna matura.

Otvorite padajući meni Eksterne mature i nađite Vodiči  za eksternu maturu 2014. Kliknite brzo 2x i otvoriće vam se meni u kome se nalaze vodiči za svaki pojedini predmet. Svaki predmet otvarate pojedinačno. U svakom Vodiču se nalaze:

 

OPĆI CILJEVI I ISHODI ZNANJA

STRUKTURA TESTA

UPUTSTVO ZA TESTIRANJE

PRIMJER URAĐENOG TESTA

LITERATURA


 

                                                 

                                                             

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com